Grundades år 2010 av kalmariten Johan Håkansson som varit hembryggare sedan år 1993. Det var med brinnande intresse och passion han kastades in i den spännande branschen, vilket summerar vad som driver oss och vårt öl.

År 1910 startade Nils Gustav Blomqvist sitt Tunnbinderi på Ängö i Kalmar. Verksamheten varade i nästan 60 år innan hans son Albert band den allra sista tunnan år 1968. Hundra år senare flyttade ett annat hantverk in i lokalen och fyllde den med arom under de kommande sex åren. Våren 2016 lämnade vi Blomqvists äldre lokal och expanderade i syftet att släcka fler törstar. 

Vi består av drivna individer med en brinnande passion att främja svenskt öl. Det är både ett hårt och konstant arbete, men en börda vi delar med över 30 andra mindre aktörer som vi samarbetar med på olika sätt. Genom Sveriges Oberoende Småbryggerier står vi enade i detta syfte.

Samarbete är en del, våra öl är en annan. Våra öl är resultatet av både passion och omtanke, strävan är att alltid brygga öl av bästa kvalité. Här snålas det inte med råvaror utan vi brygger premium öl så som det ska smaka, vilket även det är ett sätt att främja svenskt öl. Vi älskar att experimentera och det smäller alltid till med nya produkter och händelser. Missa inte våra nyheter, håll koll via hemsidan eller Facebook.

Kalmar

Bryggeriet är lokaliserat i Kalmar, Småland. Det är en vacker stad med studenter och slott,
som tillsammans med Öland är en av de mest lockande platserna att vistas i under sommaren.

Bryggeriet